Accés espai del soci
Soci nº
Clau d'accés
Soci registrat
Soci
Nick
Nivell
 
 
 
 
Uns dies a la Vall de Boi Per ACA 999 Junta
Uns dies a la vall de Boí

 

Aquesta és l'excursió de dues autocaravanes, amb els seus respectius "inquilins" que van decidir fugir, per uns dies, de les tradicionals festes Nadalenques, buscant l'encant de les muntanyes en aquesta època de l'any i de passada gaudir de l'esquí i d'una passejada per la Ruta del Romànic de la Vall de Boí.
La primera nit, tot i havent sortit bastant tard de les respectives ciutats, vam passar-la a l'aparcament de les pistes, a punt per a l'endemà gaudir d'una esquiada a les pistes de Boí-Taüll.
El dia, tot i que molt fred, va sortir rodó: sol, bona neu i moltes ganes de passar-ho bé, fan la millor combinació per a que així sigui.
Els dies següents els vam dedicar a fer una mica de cultura per aquest indret del nostre meravellós país. Vàrem visitar les esglésies que formen la famosa ruta del romànic, algunes conegudes i d'altres no tant, però totes molt interessants. També vàrem visitar el Balneari de Caldes de Boí i vam resseguir les seves múltiples fonts.

Per les nits, per tal de pernoctar, vàrem acudir repetidament al nou aparcament que hi ha a Taüll, just a la part de baix de l'església de Sant Climent, força pla, ampli, ben enllumenat i amb serveis.
És aquí, on ens vam llevar l'últim dia amb una sorpresa. En obrir els ulls va aparèixer davant nostre una magnifica vista: una generosa nevada que havia anat caient tota la nit ens havia transformat el paisatge, i ens havia deixat un magnífic terreny de jocs com a comiat d'aquest llarg cap de setmana.

Ruta del Romànic
1. L'Assumpció de Cóll
2. Santa Maria de Cardet
3. San Feliu de Barruera
4. La Nativitat de Durro
5. Sant Quirc de Durro
6.SantaEulàlia d'Erill la Vall
7. Sant Joan de Boí
8. Santa Maria de Taüll
9. Sant Climent de Taüll

 Recomanacions: Exceptuant Taüll, on ja hem descrit la zona d'aparcament, o Barruera, penseu que aquests pobles de muntanya no disposen d'un lloc adient per estacionar els nostres voluminosos vehicles, per això al realitzar les visites, estacioneu-los abans o després del poble, a la carretera sol haver-hi petites explanades.